Sits for women

Feel good, do good, dat is ons motto. Voel je goed in onze prachtige, fairtrade producten van hoge kwaliteit en natuurlijke materialen en steun vrouwen in India en Peru.

Woord van de oprichter

Een passie voor het reizen, een passie voor verschillende culturen, maar vooral vrouwen helpen, dat is het hoofdmotief. Daarom is Sits for women opgericht.
Peru en India, zijn de landen waar ik persoonlijk de producten van Sits for women koop. Poncho’s, plaids, sjaals, kussens, accessoires en meer. Alle opbrengst gaat naar de maaksters.

 

Margreeth Kuipers

Oprichter

!oWomen empowerment

In de webshop van Sits for women vind je duurzame cadeaus. Elk product heeft een verhaal. Wist je bijvoorbeeld dat de Shipibo Indianen elke sjaal apart “inzingen” om geluk aan de drager te wensen? Of dat sommige motieven nog dateren uit de tijd van de Inca”s? Door eeuwenoude cultuur te combineren met hedendaagse mode ontstaan prachtige producten. Alle producten in deze webshop zijn met de hand gemaakt of op traditionele wijze geweven met zeer exclusieve natuurlijke materialen door vrouwen uit India en Peru. Eerlijke materialen: alpaca is ook echt alpaca. Kasjmier is echt kasjmier.

Fairtrade en goede werkomstandigheden

Een paar keer per jaar gaat Margreeth Kuipers naar India en Peru om zelf de producten voor de verkoop uit te zoeken en te praten met de vrouwen die deze producten maken. Op deze manier weet ze zeker dat de producten van hoge kwaliteit zijn en dat de werkomstandigheden goed zijn. Sits for women let er er streng op dat dit fairtrade bedrijfjes zijn. Ze worden persoonlijk geselecteerd en ze worden regelmatig bezocht.

Behoud ambachten en cultuurgoed

Sits for women helpt vrouwen in India en Peru om te voorzien in hun bestaan met werk waar ze goed in zijn: handwerken, borduren, weven. Spinnen en weven nemen een belangrijke plaats in bij de Indiase cultuur. Dit vakmanschap wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Veel Indiase families weven thuis, maar er zijn ook kleine weeffabrieken. Patronen die ze gebruiken zijn vaak al eeuwen oud. Patronen en technieken worden doorgegeven van moeder op dochter. Hiervan worden in samenspraak met eigentijdse modeontwerpers actuele mode-items gemaakt. Zo wordt een brug geslagen tussen oude culturen en hedendaagse mode. Dit leidt tot prachtige producten met bijzondere verhalen.

Feel good, do good

Poncho, sjaal, plaid of bodywarmer, ze voelen heerlijk aan om te dragen. En dit gevoel wordt nog eens versterkt in de wetenschap dat vrouwen en kinderen door deze aankoop een betere toekomst zullen hebben. 

Boek Margreeth als spreker

Nieuwsgierig naar de verhalen? 

Margreeth als spreker boeken

Je kunt Margreeth boeken als spreker. Ze neemt je aan de hand van foto’s en verhalen mee naar afgelegen oorden en bijzondere tradities. En dat is nog niet alles: ze neemt ook exclusieve producten mee, die je kunt bekijken, passen en kopen. Vaak bestaat van deze producten maar 1 exemplaar en zijn ze niet te koop in de webshop. In verband met Corona is online ook mogelijk! 

Het team

Het team achter Sits For Woman bestaat uit meerdere mensen. Margreeth Kuipers is de oprichter en het gezicht van de Stichting. Zij reist regelmatig naar India en Peru en kent alle artisans persoonlijk. 

Margreeth Kuipers

Oprichter, voorzitter

Sharing is caring