Sits for Women

Het merk sitsforwomen kent een grote verscheidenheid in producten: accessoires, sjaals, omslagdoeken, woonaccessoires, dieren en poppen, poncho's, tassen, seizoensproducten voor Kerst en Pasen en meer.

Exclusief:

De producten, onder het label ‘’sitsforwomen’’ zijn alleen via Sits for women te koop. In een aantal gevallen worden de producten zelfs speciaal voor Sits for women gemaakt. Zo helpen wij de vrouwen aan een inkomen. 

Feel good, do good

Poncho, sjaal, plaid of bodywarmer, ze voelen heerlijk aan om te dragen. En dit gevoel wordt nog eens versterkt in de wetenschap dat vrouwen en kinderen door deze aankoop een betere toekomst zullen hebben. Spinnen en weven nemen een belangrijke plaats in bij de Indiase cultuur. Dit vakmanschap wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Veel Indiase families weven thuis, maar er zijn ook kleine weeffabrieken. Sits for women let er er streng op dat dit fairtrade bedrijfjes zijn. Ze worden persoonlijk geselecteerd en ze worden regelmatig bezocht.

Persoonlijke band met de artisans

Meerdere malen per jaar bezoekt Margreet Kuipers van Sits for Women India en Peru. Het zijn avontuurlijke trips. “De mooiste spullen vind je vaak op moeilijk toegankelijke plekken. Heel bewust kiest Sits for Women voor kleine bedrijfjes. De bedrijven waarmee wordt samengewerkt passen in de filosofie en doelstelling van Sits for Women.

Een voorwaarde is dat de werkomstandigheden goed zijn en dat het om eerlijke handel gaat. Een goede houding naar de werknemers, goede werktijden en een eerlijk salaris. Doel is om vrouwen die het moeilijk hebben een goed bestaan te geven.

Wat gebeurt er met de winst?

De materialen zijn puur en van zeer hoge kwaliteit.

Sits for Women besteedt alle winst aan de artisans: women empowerment. De vrouwen krijgen wat ze nodig hebben: materiaal en of opleidingen.
Daarnaast is Sits for Women sponsor van de Care for girls Foundation. Deze stichting organiseert onderwijsprojecten voor kansarme meisjes in Gurgaon, India.

Menu