Kallpa

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Kallpa is een familiebedrijf. Een echtpaar uit Peru is hiermee begonnen in 2004. Kallpa betekent in het Quechua: energie, kracht en doorzettingsvermogen. Ik vertel in presentaties graag het persoonlijke verhaal hier achter. Kallpa is een hele bewuste keuze. Hier komen de poncho’s en bodywarmers van Sits for women vandaan.

Kallpa werkt nu zowel nationaal als internationaal en heeft in Sits for Women een partner gevonden voor Europa. Momenteel werken 15 vrouwen (allemaal moeders) voor Kallpa. Zij werken vanuit hun eigen huis. Zij krijgen het materiaal dat zij nodig hebben en werken wanneer zij tijd hebben aan de producten. Zij maken onder andere producten van alpaca, baby alpaca, merino wol en gemerceriseerde katoen.

Hun missie is de wereld kennis te laten maken met de oude inca-cultuur en eeuwenoude tradities en motieven te behoeden voor uitsterven. 

Met dit werk kunnen de vrouwen in hun onderhoud voorzien. Alle producten zijn zorgvuldig en met veel oog voor detail afgewerkt. De producten zijn bekend om hun kwaliteit en exclusieve ontwerp.

Voorbeeld: bodywarmers:

Inhoudsopgave