Color Caravan – Wool Folk Project

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Het Wool Folk Project is een initiatief van The Color Caravan om de berggemeenschap, met name vrouwen, in de Indiase Himalaya staat Himachal Pradesh, te helpen in hun bestaan. Door middel van het ontwikkelen en upgraden van vaardigheden leren ze goede producten te maken en met de verkoop daarvan in hun levensonderhoud te voorzien.

The Color Caravan is opgericht door Swati. In september 2016 begon ze met 3 vrouwen in een afgelegen dorp in de Himalaya ongeveer 22 kilometer van Manali in de deelstaat Himachal Pradesh. Ik ben er geweest. Om er te komen moest ik vanuit Delhi een vliegtuig nemen naar Kullu, vandaar ongeveer 4 uur rijden in een taxi en daarna nog ruim een uur lopen.

Nu doen ongeveer 30 vrouwen mee aan het project. De vrouwen bekwamen zich in vaardigheden zoals haken, breien, spinnen, weven, naaien en borduren met de hand.

De dieren die de vrouwen breien en haken zijn in opdracht van Sits for women gemaakt. Ze zijn gehaakt in wol van de schapen die daar rondlopen. De vrouwen maken ook kussens.

Met je aankoop help je de vrouwen een inkomen te verdienen dat een positieve verandering in hun leven brengt.

Inhoudsopgave