Casa de la Mujer Artisanes

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Ambachtelijke coöperatie

Casa de la Mujer Artesana is een ambachtelijke coöperatie die gericht is op empowerment van vrouwelijke ambachtslieden. Ze helpen vrouwelijke ambachtslieden uit Puno met training, advies en ondersteuning bij het maken en op de markt brengen van hun handgemaakte producten. De gehele opbrengst van de verkochte producten gaat naar de economische ontwikkelingsprogramma’s van de vrouwen die de producten breien en haken en hun families. 

Oprichter Manuele Ramos

Oprichter van Casa de la Mujer Artesana is Manuela Ramos. Zij begon haar activiteiten op 4 juni 1993. Manuela Ramos is een feministische niet-governmentele organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de situatie en de positie van vrouwen in de Peruaanse samenleving. Hun projecten richten zich op de nadelen en ongelijkheden waarmee vrouwen op het platteland worden geconfronteerd en hun werk is gericht op politieke, economische, binnenlandse en seksuele rechten van vrouwen. 

Zelfstandig 

De vrouwen hebben nu voldoende platform opgebouwd om zelf hun producten te kunnen verkopen. Ze hoeven niet langer onder de vlag van de Manuele Ramos Organisatie te opereren. 

 

In de webshop is een aantal producten van Casa de la Mujer Artesdana te koop. Omdat alle dieren en poppen met de hand zijn gemaakt zijn er geen twee exact hetzelfde.  

 

Inhoudsopgave