Artisans in Peru

Persoonlijk

Een passie voor het reizen, een passie voor verschillende culturen, maar vooral vrouwen helpen, dat is het hoofdmotief van Sits for women. Peru en India, zijn de landen waar oprichtster Margreeth Kuipers persoonlijk de producten van Sits for women koopt. Alle opbrengst gaat naar de maaksters.

Poncho, sjaal, plaid of bodywarmer, ze voelen heerlijk aan om te dragen. En dit gevoel wordt nog eens versterkt in de wetenschap dat vrouwen en kinderen door deze aankoop een betere toekomst zullen hebben.

Behoud ambachten en cultuurgoed

Sits for women helpt vrouwen in India en Peru om te voorzien in hun bestaan met werk waar ze goed in zijn: handwerken, borduren, weven. Patronen die ze gebruiken zijn vaak al eeuwen oud. Patronen en technieken worden doorgegeven van moeder op dochter. Hiervan worden in samenspraak met eigentijdse modeontwerpers actuele mode-items gemaakt. Zo wordt een brug geslagen tussen oude culturen en hedendaagse mode. Dit leidt tot prachtige producten met bijzondere verhalen.

In Peru worden sjaals en kledingstukken door de artisans vaak ingezongen om de toekomstige draagster geluk mee te geven. Hoe mooi is dat? Deze positieve energie krijg je er gratis bij!

Sommige motieven zijn al eeuwenoud. Denk hierbij aan motieven die al door de Inca’s werden gebruikt.

Afgelegen

Veel van de artisans wonen in afgelegen gebieden. Dat maakt het voor de vrouwen ook zo lastig om in hun onderhoud te voorzien. Ze kunnen hun producten niet even zelf op de post doen. Daarom worden community’s gesticht om de vrouwen te helpen. Ze krijgen opleidingen en materialen. Daarom is het kopen van de producten in de webshop ook zo belangrijk.

Sits for women let er er streng op dat al het werk fairtrade is. De artisans en bedrijfjes worden persoonlijk geselecteerd en ze worden regelmatig bezocht.

 

Menu